Adana Çorbası Tarifi

Çorba Tarifleri
Adana Çorbası
Malzemeler
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 150 gr. kıyma
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sirke
  • sıvıyağ
  • tuz, su
  • Tarif

    • Kıymayı bir kaba alıp, üzerine az miktarda soğan rendeleyin.
    • Tuz ve karabiber ilave edip yoğurun.
    • Fındık büyüklüğünde köfteler yapıp, tavada soteleyin.
    • Çorba için 1 adet soğanı yemeklik doğrayın.
    • Tencerede sıvıyağı ısıtıp, soğanı ilave edin.
    • Üzerine biber salçası ve domates salçası ekleyip, kavurun.
    • Daha sonra üzerine 1 çay bardağı sirke,1 su bardağı et suyu ve 1 su bardağı haşlanmış nohudu ilave edip kaynatın.
    • Tencereye son olarak minik köfteleri ve sıcak su ilave edin.
    • Çorba kaynayınca servis tabağına alıp, üzerini nane ile süsleyerek servis yapın.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder