Adana Çorbası
Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 150 gr. kıyma
- 1 su bardağı et suyu
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı sirke
- sıvıyağ
- tuz, su
- Kıymayı bir kaba alıp, üzerine az miktarda soğan rendeleyin.
- Tuz ve karabiber ilave edip yoğurun.
- Fındık büyüklüğünde köfteler yapıp, tavada soteleyin.
- Çorba için 1 adet soğanı yemeklik doğrayın.
- Tencerede sıvıyağı ısıtıp, soğanı ilave edin.
- Üzerine biber salçası ve domates salçası ekleyip, kavurun.
- Daha sonra üzerine 1 çay bardağı sirke,1 su bardağı et suyu ve 1 su bardağı haşlanmış nohudu ilave edip kaynatın.
- Tencereye son olarak minik köfteleri ve sıcak su ilave edin.
- Çorba kaynayınca servis tabağına alıp, üzerini nane ile süsleyerek servis yapın.
Tarif
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder